Belangrijke aankoop tips

Huishoudens die hebben gekozen voor een pellet verwarmingssysteem zullen op ten duur kosten besparen. Pellet prijzen liggen aanzienlijk lager dan de gas en olie prijzen. Ondanks de lagere kosten voor pellets moeten de consumenten beduidend letten op de kwaliteit van de houtpellets die zij kopen. Bij niet gecertificeerde houtpellets kan uiteindelijk wat in eerste instantie ‘goedkoop’ leek uiteindelijk omvormen tot ‘duur koop’.

Belangrijk bij aankoop van houtpellets:

Bij olie en gas kunnen consumenten de kwaliteit niet controleren. Dit is wel het geval bij houtpellets. Het controleren van de afkomst van de houtpellets is dan ook erg belangrijk omdat garantie op u kachel alleen geldig is als u kan aanduiden gecertifieerde pellets te branden. 

Tip 1: Gebruik alleen houtpellets die voorzien zijn van een ENplus A1 of een DINplus keurmerk. Zorg ervoor dat u het nummer dat onder het keurmerk staat controleert op de website: https://enplus-pellets.eu/en-in/. Met dit nummer kunt u de fabriek controleren en of het keurmerk nog actief is.

Tip 2: Goede houtpellets hebben een glad, glanzend oppervlak. De pellets mogen niet te kort zijn. De maximale lengte is tot maximaal (45 mm).

Tip 3:  Zorg ervoor dat u duidelijkheid krijgt van uw pellet dealer over certificaten en afkomst van de houtpellets.

Tip 4:  Wees erg voorzichtig met pellets die aan worden geboden met extreem lage prijzen.

Tip 5: Wees er van bewust dat de kleur van de houtpellets niks zegt over de kwaliteit. Kijk vooral naar de houtsoorten. U zult namelijk vaak een 100% naaldhout merk vinden of een mixed pellet die grotendeels bestaat uit 70% naaldhout en 30% loofhout. 

Tip 6: Bij echte interesse in hoe houtpellets zijn samengesteld en hoe u zelf thuis houtpellets kan ontleden, leggen wij dit graag uit tijdens een telefoongesprek.

Bekijk hier ons assortiment houtpellets