Goedkope pellets

Als u op zoek bent naar goedkope pellets waarvan de kwaliteit wel goed is dan bent u bij Jaso Pellets aan het juiste adres.

Wij zorgen er altijd voor dat onze assortiment bestaat uit de best gekwalificeerde houtpellets die geweldig zijn voor in uw pelletkachel. Jaso Pellets verkoopt uitsluitend pellets die voldoen aan de ENplus of DINplus eisen. Hiermee waarborgen wij de hoogste energieopbrengst per kilogram en dat tegen een mooie prijs.

Goedkope pellets zijn in vele gevallen een minder goede keuze voor uw pelletkachel, bij ons hoeft u zich daar geen zorgen om te maken omdat wij zelf ENplus-gecertificeerd zijn en veel ervaring hebben. Hierdoor weten wij precies wat we kopen en verkopen. Om deze reden hebben wij ook ons eigen merk zakken waarvan wij zeker zijn dat de kwaliteit altijd op zijn hoogst is.

Hieronder informeren wij waarom goedkope pellets niet altijd een goede koop zijn.

Goedkoop of duurkoop

Het lijkt misschien verleidelijk om te besparen op brandstofkosten, maar goedkope pellets zijn niet altijd de beste optie. Hieronder zullen we bespreken waarom dat het geval is en waarom u moet overwegen om te investeren in kwaliteit in plaats van alleen te letten op de prijs.

  1. Minder efficiënte verbranding: Goedkope pellets kunnen vaak van mindere kwaliteit zijn, wat kan leiden tot een minder efficiënte verbranding in uw pelletkachel. Dit betekent dat u meer pellets nodig heeft om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren, wat uiteindelijk kan resulteren in hogere stookkosten. Hoewel ze in eerste instantie goedkoper lijken, kan dit op de lange termijn duurder uitvallen.
  2. Meer as en roet: Lagere kwaliteit pellets bevatten vaak meer onzuiverheden en as. Dit kan leiden tot meer roetvorming in uw pelletkachel, wat de efficiëntie verder vermindert. Bovendien kan de ophoping van as in uw kachel leiden tot vaker onderhoud en schoonmaak, wat extra kosten met zich meebrengt.
  3. Milieueffecten: Goedkope pellets zijn soms gemaakt van minder duurzaam hout en kunnen een grotere ecologische voetafdruk hebben. Kwaliteitspellets worden meestal gemaakt van gecertificeerd hout en zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen, wat beter is voor het milieu.
  4. Minder consistente warmteafgifte: Goedkope pellets van lage kwaliteit kunnen variëren in grootte en vochtigheid, wat leidt tot inconsistenties in warmteafgifte. Dit kan ongemakkelijke temperatuurschommelingen in uw huis veroorzaken.
  5. Korte levensduur van de kachel: Het gebruik van goedkope pellets kan de levensduur van uw pelletkachel verkorten. De ophoping van as en roet kan de kachel beschadigen, wat uiteindelijk kan resulteren in dure reparaties of vervanging.

In conclusie, terwijl het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor ‘Goedkope pellets’ om directe kosten te besparen, moet u overwegen dat deze keuze op de lange termijn nadelen met zich mee kan brengen. Investeer liever in kwaliteitspellets die een efficiëntere verbranding, milieuvriendelijkheid en een langere levensduur voor uw pelletkachel bieden. Door deze factoren in overweging te nemen, zult u uiteindelijk besparen en genieten van de voordelen van een beter presterend verwarmingssysteem.

Goedkope pellets van Jaso Pellets

Ondanks dat goedkope pellets een duurkoop kunnen zijn hebben wij goedkope pellets in ons assortiment die getest zijn door onszelf en waarvan wij zeker zijn dat de kwaliteit geweldig is. U hoeft dus niet bang te zijn dat u bij ons pellets vindt die uw kachel schade. 

Onderstaand de uitleg over onze kwaliteit:

Doordat de kwaliteit van de houtpellets erg belangrijk zijn voor de duurzaamheid en de levensduur van uw kachel zijn er kwaliteitsnormen voor houtpellets. De normen voor houtpellets zijn ENplus en DINplus. U kunt er vanuit gaan dat de houtpellets die zijn voorzien van één van deze twee keurmerken betrouwbaar en goed zijn.

Bij deze keurmerken zijn er een aantal essentiële normen waaraan voldaan moet worden zoals een laag as-gehalte. Houtpellets die geproduceerd zijn uit coniferenhout (den, grenen, yellow pine, spar etc) moet het as-gehalte lager zijn dan 0,5%. Bij houtpellets die zijn geproduceerd uit loofhout (eik, beuk, berk etc) moet het as-gehalte lager zijn dan 0,7%.

Naast de normen omtrent as-gehalte zijn er nog een aantal normen waar streng op gelet wordt. Dit zijn onder andere de diameter van de houtpellets, de calorische waarde, het vochtgehalte, het as smelttemperatuur, de bulkdichtheid en nog een aantal andere.

Naast dat wij goedkope pellets hebben voldoen ze allemaal aan de bovenste eisen. Onze houtpellets zijn uit voorraad leverbaar. Wij proberen er altijd voor te zorgen dat u uw houtpellets binnen 3-5 dagen binnen heeft om zo snel als mogelijk te genieten van de geweldige warmte van uw pelletkachel. Als u houtpellets wil komen afhalen is dit natuurlijk altijd mogelijk bij onze fysieke loods op de Zilkerbinnenweg 78B in De Zilk. Wij helpen u hier graag met uw vragen en zorgen er altijd voor dat u de juiste keuze voor uw houtpellets maakt.