Groei van pellets

De grootste pellet afnemer was tot voor kort altijd de Italiaanse markt, maar dit is eigenlijk in de laatste jaren allemaal verandert. De grootste afnemer is nu het verenigd koninkrijk doordat daar de grootste centrales staan. Voor privé gebruik is Italië nog altijd de grootste afnemer van pellets.

De pelletmarkt groeit explosief omdat bijvoorbeeld de gasprijzen de pan uit rijzen en het gebruik van pellets vele malen goedkoper is dan gas en stroom.

Vroeger waren er alleen pellets voor kleine pelletkachels maar tegenwoordig zijn er thermokachels en hydrokachels die gewoon op de radiatoren worden aangesloten en dus een heel huis warm houden en ook warm water geven. Buiten deze kachels zijn er nu ook ketels en zelfs openhaarden op pellets met ovens erin. Ook de pizza restaurants gaan bijna allemaal over op een pizza oven op pellets en ook de broodbakker maken hun brood door middel van pelletbranders.

De vraag naar pellets zal in 2022 exponentieel groeien. Dit komt omdat de gasprijzen hard gestegen zijn en de pelletkachel wordt gezien als een oplossing om stookkosten te drukken.