Houtpellets aanbieding

Houtpellets aanbiedingen vindt u bij Jaso pellets. Wij hebben veel leveranciers en merken in assortiment waardoor we vaak voor iedereen een passende aanbieding hebben.

Concurrentie

Op de Nederlandse markt wordt flink geconcurreerd op basis van houtpellets aanbiedingen. In 2023 zijn er veel nieuwe pellethandelaren bijgekomen doordat de gasprijzen exponentieel zijn gestegen. Doordat er bij schaarste altijd gezocht wordt naar een alternatief hebben de particulieren massaal pelletkachels ingekocht.

Niet alleen het gas werd duurder in het afgelopen jaar, maar ook het hout was schaarster dan normaal. Waar vroeger het gros van het hout uit gebieden van Oekraïne en Rusland kwam was dit nu beperkt tot landen als Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk en nog een aantal landen. Om deze reden werden houtpellets steeds duurder, maar in vergelijking met gas blijft het goedkoper.

Groei aantal houtpellets bedrijven 

Doordat particulieren massaal pelletkachels hebben gekocht, maar er ook schaarste aan houtpellets op de markt was. Hebben veel bedrijven de wereld van de houtpellets ontdekt. Om deze reden is er steeds meer concurrentie gekomen in de branche. Niet alleen de echte ondernemers begonnen ineens met houtpellets verkopen, maar ook zeker malafide bedrijven. Dit soort bedrijven worden altijd actief als er schaarste is en als mensen een hoge nood hebben naar de producten. Om deze reden hebben particulieren weinig vertrouwen meer in pellethandelaren, wat volledig terecht is.

Helaas voor bedrijven als wij die al 12 jaar in het vak zitten maakt dit het lastiger om vandaag de dag het vertrouwen te behouden die wij opgebouwd hebben in de afgelopen jaren.

Doordat er momenteel weer meer hout te verkrijgen is zijn de pellet fabrieken meer gaan produceren en is het schaarste verdwenen. Om deze reden in combinatie met een grote hoeveelheid pelletaanbieders heeft dit ervoor gezorgd dat de prijzen gedrukt worden en er veel houtpellets aanbiedingen zijn.