Houtpellets varianten

Doordat er veel houtpellet merken op de markt zijn, komt het vaak voor dat er gecertificeerde pellets worden aangebonden. Voordat u pellets koopt is het belangrijk dat u goed kijkt of de houtpellets voorzien zijn van een Din-plus of EN-plus a1 keurmerk en certificaatnummer.

Naaldhout pellets (wit)      
Witte pellets zijn pellets gemaakt van zacht hout zoals naaldhout, essenhout douglas, den en nog meerdere naaldhout soorten. Doordat de houtpellets van zacht hout gemaakt zijn helpt dit bij de goede opstart van de pelletkachel. Doordat naaldhout pellets minder schadelijk zijn voor uw kachel blijven onderhoudskosten vaak langer weg. Dit vertaald zich in lagere kosten van uw kachel. Voor veel huishoudens zijn naaldhout pellets de meest gekozen houtpellets. Naaldhout pellets brengen veel voordelen met zich mee in vergelijking met bruine hardhout houtpellets. Bekijk ons assortiment!                                                                     

Loofhout pellets (bruin) 
Bruine pellets zijn houtpellets gemaakt van 70% loofhout en 30% naaldhout. De meest gebruikte loofhout soorten zijn eiken en beuken. Doordat er hardhout in de pellets zitten kan dit zowel voor als nadelen met zich mee brengen. 

Checklist houtpellets:

Witte houtpellets

Bruine houtpellets

Naaldhout

Loofhout + naaldhout

Weinig fijnstof en rook

Meer fijnstof en rook

Lage asgehalte

Hoger asgehalte

Schone verbranding

Minder schone verbranding

Minder onderhoudskosten

Hogere onderhoudskosten

Minder kachel schoonmaken

Vaker kachel schoonmaken

Mooie heldere vlam

Minder heldere vlam

Hoge verbrandingswaarde

Nog hogere verbrandingswaarde

Aantrekkelijk geprijsd

Nog aantrekkelijker geprijsd