Pellets kopen

Wil u pellets kopen en bent u op zoek naar een mooi assortiment premium houtpellets? Dan bent u bij Jaso Pellets aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment houtpellets met zowel Mix als 100% naaldhout pellets. Naast een mooi assortiment hebben wij een sterke afhaal en bezorgservice, 24/7 bereikbaarheid. Jaso pellets biedt hoogwaardige service op het gebied van advies voor zowel houtpellets als pelletkachels.

De houtpellets zijn een geweldig product voor in uw pelletkachel. Onze producten selecteren wij op kwaliteit, duurzaamheid en certificeringen. Alle houtpellets ontleden wij voordat wij ze aanbieden op de website. U kunt er op vertrouwen dat zowel de gecertificeerde als niet gecertificeerde houtpellets van de hoogste kwaliteit zijn en de perfecte keuze voor uw pelletkachel.

Belangrijke aankoop tips

Huishoudens die hebben gekozen voor een pellet verwarmingssysteem zullen op ten duur kosten besparen. Pellet prijzen liggen aanzienlijk lager dan de gas en olie prijzen. Ondanks de lagere kosten voor pellets moeten de consumenten bij houtpellets kopen beduidend letten op de kwaliteit van de houtpellets. Bij niet gecertificeerde houtpellets kan uiteindelijk wat in eerste instantie ‘goedkoop’ leek uiteindelijk omvormen tot ‘duur koop’. Zorg er daarom voor dat u altijd uzelf goed inleest over de houtpellets die u wilt kopen.

Belangrijk bij aankoop van houtpellets:

Bij olie en gas kunnen consumenten de kwaliteit niet controleren. Dit is wel het geval bij houtpellets. Het controleren van de afkomst van de houtpellets is dan ook erg belangrijk omdat garantie op u kachel alleen geldig is als u kan aanduiden gecertifieerde pellets te branden.

Tip 1: Gebruik alleen houtpellets die voorzien zijn van een ENplus A1 of een DINplus keurmerk. Zorg ervoor dat u het nummer dat onder het keurmerk staat controleert op de website: https://enplus-pellets.eu/en-in/. Met dit nummer kunt u de fabriek controleren en of het keurmerk nog actief is.

Tip 2: Goede houtpellets hebben een glad, glanzend oppervlak. De pellets mogen niet te kort en een maximale lengte hebben van (45mm).

Tip 3: Zorg ervoor dat u duidelijkheid krijgt van uw pellet dealer over certificaten en afkomst van de houtpellets.

Tip 4: Wees er van bewust dat de kleur van de houtpellets niks zegt over de kwaliteit. Kijk vooral naar de houtsoorten, want u zult namelijk vaak een 100% naaldhout merk vinden of een mixed pellet die grotendeels bestaat uit 70% naaldhout en 30% loofhout.

Tip 5: Bij echte interesse in hoe houtpellets zijn samengesteld en hoe u zelf thuis houtpellets kan ontleden, leggen wij dit graag uit tijdens een telefoongesprek.

Bekijk hier ons assortiment